OŠ „Ugljare“: Humani i vredni

Radovi učenika Ugljare
FOTO: RTK2

U OŠ ,,Ugljare“ u Ugljaru učenici i nastavno osoblje oraganizovali su humanitarni vaskršnji bazar. Svi izloženi predmeti rezultat su jednomesečnog marljivog rada na časovima likovne kulture i slobodnih aktivnosti.

„Bila sam jako srećna što nešto što je naših ruku delo može biti od koristi, da pomogne nekom kome je pomoć neophodna. Organizovan je bazar kod nas, a malo je ovakvih događaja na kojima možemo da svojim radom zaradimo i pomognemo“, kazala je Ivona Gigić, učenica sedmog razreda.

Lazar Milić voli ovakve akcije, odnosno kada se nešto izrađuje.

„Naš rad, nešto sto su naše ruke stvorile, mnogo volim da pravim, zanimam se“, kazao je on.

Vredne ruke mališana i incijativa njihovih nastavnika rezultat su mnoštva proizvoda koji će krasiti nečije domove tokom Vaskrsa.

„Potrudili smo se da to bude što lepše, deca su bila kreativna, što se može i primetiti. Što se tiče Vaskršnjeg bazara ovo je već tradicija naše škole. Planiramo da jedan deo novčanih sredstava darujemo u humanitarne svrhe, a drugi da iskoristimo za potrebe škole i kupovinu repromaterijala“, kazala je učiteljica Tijana Maksimović.

„Deca su sa velikim zadovoljstvom pristupila izradi proizvoda i bilo je zadovoljstvo raditi sa njima, kada vidite sa kolikom posvećenošću pristupaju jednoj ovakvoj akciji“, dodaje učiteljica Olgica Mitić.

Posetioci sajma ističu da žele da podrže decu, da pokažu da vrednuju njihov rad i trud uložen za svaki proizvod.

„Mi smo svi ovde da pokažemo da u svakom trenutku i kada god bude potrebe, humanitarne akcije ovakvog tipa žemo podržavati“, rekla je doktorka Nataša Prentić.

Ovaj vaskršnji bazar posetili su i gosti iz Niša kako bi učenicima dodeli nagrade ostvarene na literarnom konkursu „Dostinikov dukat“.

„Ovo je drugi po redu naš literarni konkurs i velika nam je čast i zadovoljstvo što smo baš ovde u Ugljaru kod Kosova Polja“, kazao je Miljan Stojanović.

„Na ognjištu mojih predaka“, tema je literarnog konkursa ,,Dostinikov dukat“ a čak troje učenika je nagrađeno za najbolji rad.

Organizovanje bazara tradicija je škole koja je iznedrila brojne talente, koji se mogu pohvaliti brojnim nagradama na takmičenjima, ali učešćem i doprinosu akcijama humanitarnog karaktera.

RTK2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.