Opština Kosovska Mitrovica, plakete za najuspešnije: Mladi su budućnost i ponos našeg grada

Plaketa "Ponos opštine" uručena je danas sportistima i učenicima osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili značajne rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima.

U prepunoj sali Mitrovičkog dvora, najuspešnijim osnovcima, srednjoškolcima, sportistima, predstavnicima sportskih klubova, plaketu je uručio predsednik Privremenog organa оpštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

Istrajnost, upornost, mudrost i znanje su na strani naše mladosti, poručio je Spirić u uvodnom obraćanju prisutnima.

Spirić je naglasio da opština iz svog budžeta izdvaja preko 13 miliona dinara za 34 sportska kluba i da će nastaviti na taj i svaki drugi način da pomaže klubovima i školama.

Takođe, najavio je izgradnju novog objekta za potrebe škola koje su funkcionisale u južnom delu grada, kao i proširivanje škole "Sveti Sava" za 548 kvadrata.

"Vi ste budućnost i ponos našeg grada, Kosovska Mitrovica ima čime da se ponosi. Ponosni smo na svakog pojedinca, svakog mališana koji opstaje ovde uprkos ovim turbulentnim vremenima. Iako radite i trenirate u otežanim uslovima, bez sportske hale, bez adekvatnih sredstava za rad, vi postižete sjajne rezultate," rekao je Spirić.

Nagrađeni nisu krili radost zbog dobijenih priznanja.

"Svih prethodnih godina trudili smo se da u najboljem svetlu predstavimo naš grad, našu državu na svim međunarodnim i regionalnim takmičenjima. Nagrada nam mnogo znači i trudićemo se da budemo još bolji," kazao je trener KBK "Kosovska Mitrovica", Milun Milenković, kluba koji sledeće godine slavi 10 godina postojanja.

"Kada nešto hoćete, za to uvek nađete vremena," naglasila je Tea Savić, učenica 7. razreda osnovne škole "Sveti Sava" koja je osvojila tri prva mesta na okružnom takmičenju iz fizike, biologije i matematike.

Strahinja Marković, koji je osvojio prvu nagradu na festivalu u Zrenjaninu u kategoriji gitare, kaže da je veoma ponosan na sebe i svog mentora Petra Rakića, zbog postignutog uspeha na republičkom takmičenju.

"Zahvalan sam i mojoj porodici na podršci, a sledeće godine planiram odlazak na internacionalno takmičenje," dodaje Strahinja.

Plaketu, kojom Opština Kosovska Mitrovica daje poseban stimulans darovitim mladim ljudima da ostvaruju još bolje rezultate, dobilo je više od dvadeset osnovaca i srednjoškolaca i oko deset sportskih klubova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.