Opoziciona koalicija „žulja“ Srpsku listu, Rada Trajković kaže – nećemo odustati

Rada Trajković
Foto: Printscreen, N1

Uoči vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, Rada Trajković, najavljuje novu koaliciju srpskih stranaka i organizacija koje će na njima učestvovati. Iz Srpske liste poručuju – reč je o planu da se srpska zajednica razbije iznutra.

Jedini cilj nove koalicije je da se oslabi političko jedinstvo Srba – tim rečima reagovala je Srpska lista na najavu Rade Trajković da je u toku formiranje koalicije koja će biti alternativa jedinoj, srpskoj partiji na Kosovu koju podržava zvanični Beograd.

„Rada Trajković i njena menažerija će u predstojećem periodu očigledno biti glavno oružje sponzora samoproglašene kosovske nezavisnosti i sredstvo pritiska na Beograd u procesu rešavanja pitanja KiM, iako je jasno da će ta koalicija imati više članova nego glasača. Ona se čak ne srami da otvoreno prizna da će ta koalicija biti napravljena u konsultacijama sa stranim diplomatama“, navela je Srpska lista.

U Srpskoj listi dodaju – mi smo kost u grlu onima koji su želeli da Srbi na Kosovu i Metohiji postanu demografski i politički irelevantan faktor. Trajković na to odgovara – dokle god je Milan Radoičić, osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića, potpredsednik Srpske liste, ta politička organizacija nema prava da govori o predstavljanju Srba sa Kosova.

„Sve do momenta, dok Srpska lista se ne opredeli da se bori za vladavinu prava, a to podrazumeva da isključi Radoičića sa Srpske liste i na taj način izvrši pritisak i na predsednika države gospodina Vučića da ga privede pravdi u smislu dokazivanja njegove nevinosti pred Specijalnim tužilaštvom u Prištini“, kaže Trajković.

Trajković dodaje da će od međunarodne zajednice tražiti da stvori adekvatne uslove za izbore, na kojima će, kako kaže, biti deo opcije koja se protivi podeli ili nezavisnosti Kosova, a u čijem fokusu će biti stabilizacija srpskog stanovništva.

Video prilog možete pogledati ovde N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.