Opozicija optužuje Vladu jer je dozvolila kršenje suvereniteta Kosova

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) UNMIK Media Monitoring
 
Tokom sastanka predsedništva skupštine Kosova, šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova, Ismet Bećiri, izjavio je da srpski parlamentarni izbori održani u nedelju na Kosovu, predstavljaju kršenje suvereniteta Kosova i da je Vlada Kosova pokazala neodgovornost u suočavanju sa ovom situacijom. "Svesni smo da Vlada nije u stanju da odgovorno postupi, ali čak su i izjave neodgovorne," rekao je Bećiri. On je rekao da termin korišćen od strane Vlade, a u vezi sa biračkim centrima, nije imao smisla. "Vi znate da je vlada stalno menjala pozicije sve dok na kraju nije izašla sa veoma zanimljivom idejom, tvrdeći da će ovo biti prikupljanje glasova. To nema nikakvog smisla i predstavlja pokušaj da se izbegne odgovornost", dodao je Bećiri.
 
Zamenik lidera Alijanse za budućnost Kosovo, Ahmet Isufi je ponovio Bećirijeve stavove naglasivši da Srbija krši ustav Kosova održavanjem (svojih, prim. red.) izbora na teritoriji Kosova, dok je predstavnik Demokratske partije Kosova, Adem Grabovci odbacio tvrdnje da je suverenitet Kosova prekršen. "Mi smo poštovali i postupili u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova," rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.