Oliver Ivanović premešten u samicu

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović premešten u samicu, kaže njegova supruga.
 
Zdravstveno stanje Olivera Ivanovića se pogoršava, rekla je za RTS njegova supruga Milena, koja ga je, ranije danas, posetila u pritvoru u Prištini.
 
"Oliver je od subote u izolaciji, u samici. Jako je loše i pogoršava mu se zdravstveno stanje. Smršao je skoro devet kilograma", navela je Milena Ivanović. 
 
Ivanovićeva Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) ukazala je da njen lider već sedmi dan štrajkuje glađu tražeći premeštanje iz pritvora u Prištini u Kosovsku Mitrovicu. 
 
Ta stranka izrazila je i zahvalnost zbog podrške koju je Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska eparhija uputila njenom lideru koji je od 27. januara u pritvoru. 
 
Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" je u saopštenju istakla da se time još jednom potvrđuje činjenica da je Srpska pravoslavna crkva uvek uz svoj narod kada je najteže i kada mu je potrebna pomoć. 
 
Pretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici 27. februara produžio je pritvor Ivanoviću za još dva meseca. 
 
Ivanović je uhapšen 27. januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo. 
 
Vlada Srbije dala je garancije za Ivanovića da se brani sa slobode, ali one nisu uzete u obzir, kada mu je pritvor produžen za dva meseca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.