Nastaju neotklonjive posledice po Ivanovićevo zdravlje

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) Tanjug

KLINA – Ministar bez portfelja Aleksandar Vulin izjavio je danas da nastaju neotklonjive posledice po zdravlje Olivera Ivanovića koji štrajkuje glađu u pritvoru u Prištini zatraživši još jednom da se Ivanoviću omogući premeštaj u pritvor u Kosovskoj Mitrovici. 

Vulin je u Vidanju kod Kline, gde je boravio u poseti, izjavio da se još uvek čeka odluka na zahtev lidera SDP OLivera Ivanovića koji štrajkuje glađu zahtevajući premeštaj iz pritivora u Prištini u pritvor u Kosovskoj Mitrovici. 

“Stalno se tužilac žali na odluku sudije, još nisam čuo da žalba odlaže izvršenje. Veoma sam zabrinut, ovo je već sešti dan štrajka glađu, on ima preko 60 godina, bojim se da polako, ali sigurno nastupaju neotklonjive posledice po njegovo zdravlje”, rekao je Vulin.

Ministar je zapitao ko će biti odgovoran za to sutra, podsetivši da su date sve potrebne garancije, da su sve pravne procedure ispunjene, kako bi se odgovorilo pozitivno na Ivanovićev zahtev. 
“Niko još nije dao nikakvo objašnjenje i to stvarno smatramo čistim aktom nasilja, aktom usmerenim protiv Olivera Ivanovića, ali i Srba kao takvih. Tražimo da se Oliver Ivanović i ostali uhapšeni Srbi prvenstveno brane sa slobode”, rekao je Vulin.

Borimo se, ali jednostavno stvari nisu u našim rukama, kazao je ministar podsetivši da Vlada Srbije traži i da je dala sve potrebne garancije i da bi trebalo dopustiti ljudima da se brane sa slobode.
“Pomozite Oliveru Ivanoviću da mu se u 21. veku ne desi da umre u zatvoru od gladi, zato što neće da ga prebace u pritvor u Kosovskoj Mitrovici”, poručio je Vulin.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović započeo je 4. marta štrajk glađu, a njegov jedini zahtev je da bude premešten iz Prištine u Pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je ucestvovao u navodnim ratnim zlocinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujuci teško ubistvo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.