"Oko naroda" ponovo preti: Mustafa i Veselji ne usuđujte se da date albanske teritorije

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog)

Fantomska organizacija pod nazivom "Oko naroda", koja je preuzela odgovornost za pucnjavu na kosovskog advokata Azema Vlasija pre dva meseca, objavila je saopštenje, navodeći da ima svoje gerilske ćelije na albanskim teritorijama.

Organizacija je, u saopštenju poslatom medijima u utorak, pozvala premijera Kosova Isu Mustafu i predsednika Skupštine Kadrija Veseljija da ne donose odluke kojima bi se dala albanska zemlja, a što se odnosi na plan Vlade da ratifikuje sporni sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Opozicione stranke na Kosovu i neke iz vladajuće koalicije protive se sporazumu, navodeći da Kosovo gubi više od 8.000 hektara zemlje.

"Operativni štab organizacije Oko naroda javno saopštava da je aktivirao svoje gerilske ćelije širom albanskih teritorija. Naše jedinice su prisutne i spremne u svakom kutku albanskih zemalja," navodi se u saopštenju.

Takođe, Oko naroda poziva Mustafu i Veseljija da ne donose odluku o davanju albanske zemlje komšijama:

"Naređujemo 'Zastavi' i 'Orlu' da preduzmu sve neophodne mere. Takođe, naredili smo 'Đerđu' i 'Belom' da budu na visini svojih zadataka, u skladu sa Statutom organizacije Oko naroda."Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.