OEBS: Sastanak o trajnim rešenjima za raseljena lica sa Kosova

Misija OEBS-a na Kosovu, uz podršku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), organizuje danas u Prištini pripremni sastanak međuvladine tehničke radne grupe o trajnim rešenjima za raseljena lica sa Kosova, saopšteno je iz OEBS-a.

Sastanak će otvoriti šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Žan Klod Šlumberže, kosovski ministar za povratak i zajednice, Dalibor Jevtić i regionalni predstavnik UNHCR-a za Jugoistočnu Evropu, Endrju Mejn. 

Tokom sastanka predstavnici vlada iz Beograda, Podgorice, Prištine i Skoplja predstaviće prioritete i akcione planove o trajnim rešenjima za raseljena lica sa Kosova i  zajedno sa predstavnicima međunarodnih organizacija saglasiti se o budućim koracima u okviru ove inicijative, navodi se u saopštenju OEBS-a. 

Ovo je propratni sastanak konferencije na visokom nivou o trajnim rešenjima za raseljena lica koju je organizovao OEBS u novembru 2014. godine u Skoplju. Na konferenciji u Skoplju učesnici su se složili da se periodično sastaju, procenjuju napredak i pruže podršku trajnim rešenjima za raseljena lica, bilo da je u pitanju povratak ili integracija u mesta gde raseljena lica trenutno žive, dodaju iz OEBS-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.