OEBS: Konferencija o upravljanju kulturnim nasleđem danas u Prištini

Misija OEBS-a na Kosovu i kosovsko Ministarstvo kulture, omladine i sporta, održaće danas u Prištini jednodnevnu konferenciju pod nazivom „Planovi upravljanja kulturnim nasleđem, mehanizam za zaštitu kulturnog nasleđa i održivi razvoj“, saopštili su iz ove misije.

Očekuje se da će ovaj događaj da okupi stručnjake uključene u oblast kulturnog nasleđa sa opštinskim zvaničnicima i članovima građanskog društva.

Konferencija će biti održana danas u 13 časova u Hotelu Emerald u Prištini

Konferencija predstavlja, kako navode iz OEBS-a, dalji korak u zajedničkim naporima kosovskog Ministarstva kulture, omladine i sporta i ove misije u jačanju zaštite, očuvanju i promociji lokaliteta kulturnog nasleđa kroz planove upravljanja kulturnim nasleđem.

Dodaju i to da su opštine Priština i Peć́ izabrane kao pilot opštine za razvoj planova upravljanja kulturnim nasleđem u okviru ovih napora.

Takođe, navode da će diskusija će usmerena na međunarodne standarde i najbolje prakse u upravljanju kulturnim nasleđem i imaće za cilj da utvrdi konkretne prekretnice koje će zajednički sprovoditi resorno ministarstvo i ova misija.

Završne reči na ovom događaju uputiće šef Misije OEBS-a na Kosovu Majkl Davenport, predsednik opštine Peć Gazmend Muhadžeri i predstavnici kosovskog Ministarstva kulture, omladine i sporta i opštine Priština.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.