OEBS angažuje preko 220 posmatrača za izbore u severnim opštinama

Izvor: Kosovapress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

OEBS će podržati CIK sa preko 220 posmatrača koji će biti aktivni u severnim opštinama, na dan izbora 22. oktobra, izjavio je šef misije OEBS-a na Kosovu, Jan Bratu, tokom posete Centralnoj izbornoj komisiji, gde je rekao i da će OEBS-ova pomoć biti tehnička. 

"Imaćemo više od 220 posmatrača OEBS-a koji će biti aktivni na dan izbora. Naše osoblje će raditi sa izbornim komisijama u opštinama i biračkim odborima kako bi se osigurala pravilna implementacija i usklađenost sa strukturama CIK-a," rekao je on.

Detaljnije o kosovskim  lokalnim izborima pratite na našoj tematskoj stranici​ "Lokalni izbori na Kosovu 2017."

U međuvremenu, šefica CIK-a, Valjdete Daka, zahvalila se misiji OEBS-a, rekavši da je CIK danas stabilna i profesionalno pripremljena institucija zahvaljujući podršci OEBS-a i drugih institucija kad god je ona bila neophodna, bilo da je to izborni proces ili ne. 

Dodala je i da je veliki deo posla za dan izbora već završen, rekavši da izlazak građana na biračka mesta povećava vrednost izbora.

Daka je pozvala građane da iskoriste svoje pravo glasa 22. oktobra, a političke subjekte da poštuju zakone i propise kako bi Kosovo imalo demokratske izbore. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.