Odgovor Kancelarije za KiM na protest u Vrbovcu

Foto: Dejan Rakić

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju istakli su da je situacija u Vrbovcu, u opštini Vitina, prilika da na licu mesta provere sve navode građana koji protestuju već devet dana, kao i rad čelnika lokalnih institucija.

Odgovarajući na pitanje redakcije RTV Kim da li su upoznati sa protestima u Vrbovcu i šta će preduzeti tim povodom, predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju su naveli da su „spremni da u svakom trenutku razgovaraju sa svojim građanima sa Кosova i Metohije, saslušaju njihove probleme i pomognu u rešavanju realnih zahteva“.

„Uvek su nam na prvom mestu briga za naš narod i borba za ostvarenje srpskih interesa na КiM“, navodi se u pisanom odgovoru Kancelarije za KiM.

Iako, kako navode, smatraju da blokada institucija nije put ka rešavanju problema, već stalni razgovori, iz Kancelarije poručuju da će zahtevati punu angažovanost na terenu od strane rukovodilaca lokalnih organa vlasti.

Takođe ističu, da je Кancelarija za Кosovo i Metohiju u više navrata pomagala građanima Vrbovca, kako u vidu građevinskog materijala, tako i zapošljavanjem i različitim projektima.

„Ta pomoć je dolazila i do onih koji danas protestuju u Vrbovcu, što ne znači da i dalje ne treba pomagati, već naprotiv. Pomagaćemo još više. Nastavićemo da pomažemo i radimo na rešavanju višedecenijskih problema, ali nije moguće ni preko noći, niti odjednom rešiti sve“, ističu u odgovoru.

RTV Kim

Pročitajte još:

Protestuju u Vrbovcu: Preti nam se ali ćemo u Beograd; predsednik opštine: Pomaže im se ali nemaju konstruktivan pristup

Protestuju ispred opštine: Mi na socijali, a oni na plati i ne dolaze na posaoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.