Od sutra vakcinacija bez zakazivanja i „Sinofarm“ vakcinom

Foto: KoSSev

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović rekao je za RTS da će od sutra na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja sa tri vakcine – „Fajzer“, „sputnjik V“, a sada i „Sinofarm“ vakcinom.

Jovanović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku, naveo da je prošle nedelje počela vakcinacija bez zakazivanja „Fajzerovom“ i „sputnjik V“ vakcinom, a da se danas ta akcija nastavlja.

Ukazao je da je više desetina hiljada građana iskoristilo tu šansu i još jednom pozvao građane da odu u najbliži dom zdravlja i masovni punkt, jer je na svim punktovima u Srbiji omogućena vakcinacija bez zakazivanja.

Naveo je da je dobra vest da će od sutra biti omogućema vakcinacija bez zakazivanja i „Sinofarm“ vakcinom.

„U toku dana stiže 500.000 doza ‘Sinofarmovih’ vakcina, tako da ćemo sutra odmah pozvati one građane koji su zakazali preko portala e-Uprave, ali ćemo sutra slobodno pustiti vakcinaciju i ‘Sinofarm’ vakcinom, dakle bez zakazivanja“, rekao je Jovanović.

Poručio je da je počev od sutra za tri vakcine slobodno vakcinisanje bez zakazivanja na svim punktovima u Srbiji.

Govoreći o tome kakvi su dosadašnji podaci o vakcinaciji, Jovanović je rekao da podaci od jutros pokazuju da je do sada u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od toga je prva doza 1.945.000, a druga doza negde oko 1.310.000 vakcina.

„Broj građana koji su imunizovani je negde oko 1.200.000. To su oni građani gde je prošlo tri nedelje od druge doze, odnosno pet nedelja od prve doze kada je u pitanju ‘Astra-Zeneka'“, istakao je Jovanović.

RTS

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.