Od Severne do brigade Sever, pozvali na otpor od 21. novembra

Sever Kosova osvanuo je jutros sa novim grafitima o Severnoj brigadi, s tim što više nije pod tim nazivom već „Brigada Sever“.

Slova u crvenoj, plavoj i beloj boji vidljiva su kod spomenika Knezu Lazaru, u gornjem delu glavnog šetališta i delu glavne ulice u Kosovskoj Mitrovici.

„Od 21.11. obaveza je svakog otpor na svakom koraku! Brigada Sever“ – sada je poruka.

I stranica koja je bila neaktivna u svojim objavama još od početka septembra „Nema predaje, KM ostaje“, objavila je nove grafite.

Poslednji put grafiti o brigadi utisnuti su sredinom i krajem avgusta – „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“ i NATO GO HOME! Ovo je Srbija“ i „Severna brigada raste iz dana u dan“.

Raniji grafiti su bili pod nazivom „Severna brigada“, ali je predsednik Srbije novinarku N1 ispravio da to nije tačno, već da je to „Brigada sever“.

Tokom trajanja najnovije krize sa tablicama i ličnim dokumentima, pojavili su se grafiti „Severna brigada“.

Instagram stranica „Nema predaje KM ostaje“ sa koje se sinhrono deluje sa ispisivanjem grafita u Kosovskoj Mitrovici, objavljuje ove poruke, koje povremeno osvanu na ulicama ili drugim objektima u gradu: „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“, „Čekamo“, „Nema predaje, KM ostaje“, „Nema predaje, srpska lična karta ostaje“,  „NATO GO HOME! Ovo je Srbija“, „Severna brigada raste iz dana u dan“, a najnovije su o brigadi Sever i otporu od 21. novembra.

Tada će zapravo kosovske vlasti, koje ne odustaju u primeni odluke o uklanjanju tablica srpskih gradova na Kosovu, započeti da primenjuju drugu fazu. Posle ukora, čije je izdavanje u toku, vlasti u Prištini nameravaju da izdaju kazne vozačima koji upravljaju vozilima sa ovim tablicama od 150 evra.

Na mestu ubistva Zumberija KP pronašla baner tzv. Severne brigade „Tu smo, čekamo da vas branimo

Vučićev govor o pozdravljanju uniformisanih lica 31. jula završio u Svećljinom novom spotu

„Oni koji su naoružali tuđu decu na barikadama, nek’ prvo naoružaju svoju, a ne da ih šalju u BG dok ovde glume patriote i heroje“

„NATO GO HOME! Ovo je Srbija“ – novi grafiti na ulicama K.Mitrovice

„Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“ – novi grafiti na ulicama K.Mitrovice

Kosovska policija pokrenula istragu u vezi sa grafitima u Mitrovici

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.