Obrt u istrazi o pucnjavi na Ivanovićev automobil: Sukob sa poznanicima zbog novčanog duga, istraga i za lažno prijavljivanje

automobil pucnjava zvečan opština
FOTO: KoSSev

Nekoliko dana nakon što je Kosovska policija pucnjavu na vozilo na parkingu ispred opštinske zgrade u Zvečanu, vodila kao pokušaj ubistva, na osnovu prijave žalioca, došlo je do obrta u istrazi. M.I. priznao je da je lažno prijavio pokušaj ubistva, a pucnjava na njegov auto, prema najnovijim informacijama iz policije, zasnovanim na njegovom priznanju, dogodila se tokom sukoba koji je imao sa prijateljima zbog novčanih dugovanja. Otvorio sе i nov slučaj – lažno prijavljivanje.

Kada je prvog dana nove godine otvorena vatra na automobil za koji je KoSSev prvobitno imao informaciju da se radilo o vozilu Milana Ivanovića, bivšeg direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici i dugogodišnjeg istaknutog funkcionera vladajućih struktura na Severu, a potom, bliskog člana njegove porodice, ovaj slučaj je prijavljen kao pokušaj ubistva, što je potvrdila tada i Kosovska policija, kao i danas.

Pucnjava se dogodila ispred opštinske zgrade, na parkingu, a prema prvoj prijavi, navodno je vozilo bilo u pokretu. Na licu mesta je oduzeto pet čaura.

Sada međutim, Kosovska policija regiona Sever u saopštenju za javnost navodi da su inspektori tokom istrage, na samom mesto događaja i nakon upoređivanja materijalnih dokaza sa izjavom žalioca (M.I. prim.red.), primetili da ima kontradiktornosti između njegove izjave i činjenica sa lica mesta. Štaviše, žalilac je priznao, tvrdi policija, da je lažno prijavio i da se zapravo radilo o sukobu koji je imao sa prijateljima a povodom novčanih dugovanja.

„Žalilac je nakon suočavanja sa činjenicama, izmenio svoju prvu izjavu dajući neke druge detalje iz početnih izjava, tako da je priznao da je govorio neistinu, i da se u stvari radi o sukobu između njega i njegovih prijatelja zbog novčanih dugovanja. Povodom upoređivanja materijalnih dokaza i izjave žalioca, u zajedničkom delovanju sa tužiocem Osnovnog Tužilaštva u Mitrovici, slučaj je prekvalifikovan sa krivičnog dela ‘pokušaj ubistva’ u krivično delo ‘upotreba oružja ili opasnih sredstava’ po članu 267 tačka 2 KZRK, dok je takođe otvoren slučaj za krivično delo ‘lažno prijavljivanje ili potkazivanje’ po članu 382 KZRK“, navodi direkcija Sever u svom najnovijem saopštenju.

„Istražni policajac će na nivou Regionalne Direkcije Policije, Mitrovica-Sever, na intenzivan način pratiti istrage slučaja kako bi se otkrile sve okolnosti koje su iznete u ovom slučaju“, navodi se u saopštenju kancelarije za informisanje policijske direkcije Sever.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.