Novaku Đokoviću uskraćen ulazak u Australiju!

Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nije odobren ulazak u Australiju i on najverovatnije neće nastupiti na ovogodišnjem Australijan openu, ekskluzivno saznaje Sport klub.

Još postoji minimalna mogućnost da se odluka preokrene. Đoković će odsesti u hotelu sve do izlaska pred sudiju – ako se i tu odluka potvrdi, najbolji teniser sveta moraće da napusti Australiju.

Greg Hant, ministar zdravlja Australije, potvrdio je da Đoković nije pružio „dokaze dovoljnog standarda“ da uđe u zemlju, te da će biti poslat kući.

Podsećamo, po sletanju je navodno ustanovljeno da je srpski teniser tražio ‘pogrešnu vizu’. Granična policija je kontaktirala Vladu. Federeralne vlasti su tražile od Vlade Viktorije da mu odobri vizu, što je odbijeno.

Australijan open počinje 17. januara, a Đoković je devetostruki šampion u Melburnu.

Ovo je jedna od glavnih tema trenutno a večeras se o tome žučno razgovara i na Spejsu, gde se naglašava da ništa još uvek nije konačno jer Đoković ima pravo na žalbu. I dok je nekadašnja kosovska ambasadorka Vljora Čitaku juče u negativnom tonu prokomentarisala vest da je Đoković dobio izuzeće, citirajući prvu rečenicu iz Životinjske farme, a to naišlo na lavinu komentara o neprimerenom tvitu, večeras je poruka koja dominira ta da će turnir na kojem je Đoković odnosio pobednički pehar 9 puta jednog dana poneti njegovo ime.

Večeras ga podržao Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je preethodno da je razgovarao telefonom sa Đokovićem koji je više časova na aerodromu u Melburnu čekao odluku tamošnjih vlasti da li će ga pustiti u Australiju.

„Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu“, Vučićeva je objava na Instagramu.

Podsetimo, Đoković je prethodno potvrdio da će učestvovati na prvom Grend Slemu u 2022., a da će u Australiju ući na osnovu prava za izuzeće od vakcinacije protiv kovida-19, prvi reket sveta sleteo je oko 14 sati na aerodrom u Melburnu.

Đokoviću, koji nije objavio da li je vakcinisan ili ne i na osnovu kog dokumenta ima pravo na izuzeće, Vlada države Viktorije je odbila da po izuzetku dozvoli ulazak u zemlju, i to samo nekoliko sati pre sletanja aviona. Osim medicinskog izuzeća, problem za Đokovićev ulazak u Australiju je i vrsta vize koju je zatražio njegov tim.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.