Obradović: Isključenja struje neminovna, zbog rasterećenja mrežnog postrojenja

struja
FOTO: KoSSev

Posle havarije na glavnom vodu od “Energetike” u opštini Zvečan i sve češćih kvarova na niskonaponskoj mreži u Kosovskoj Mitrovici, Elektrodistrubucija sever je primorana da vrši povremena isključenja zbog rasterećenja mrežnog postrojenja na severu Kosovske Mitrovice.

Glavni dispešer za održavanje mreže Zoran Obradović, kaže za Radio Kosovska Mitrovica da je ogromna potrošnja u ovom trenutku i da pojedine trafostanice ne mogu da izdrže, pa dolazi do preopterećenja i ispadanja iz sistema snabdevanja strujom. Meštani naselja Rudare su bili dva sata bez električne enrgije zbog preopterećenosti trafostanice kod pekare.

“Slična je situacija i u ostalim gradskim i prigradskim zonama, tako da su isključenja radi rasterećenja neminovna, a ukoliko se ne smanji potrošnja i troši racionalnije, ove zime ćemo imati mnogo problema i ne znamo kako ćemo prezimeti, kaže Obradović.

Uputio je apel potrošačima Kosovske Mitrovice, Zvečana i okoline da smanje potrošnju i imaju razumevanja za nastalu situaciju.

Podsetimo, visokonaponski kabl u centru Zvečana je privremeno saniran i dok se ne izvrši zamena može ponovo doći do havarije, naglasili su na sastanku sa građanima u četvrtak, direktor Energetike Dragoslav Milošević i gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović.

Dugogodišnji urednik Radija Kosovska Mitrovica, a sada novinar u penziji, umetnik i stanovnik Zvečana Časlav Milisavljević, uputio je jutros javno pismo preko našeg portala upravo u vezi sa situacijom u kojoj se našao sa svojim sugrađanima.

O tome čitajte u:

Milisavljević u otvorenom pismu posle 50 sati bez struje: Dobili struju, ali polumrak, dokle tako?

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.