Objavljeni glasački listići za kosovske lokalne izbore

Centralna izborna komisija objavila je glasačke listiće i definitivne liste kandidata za predstojeće lokalne izbore, 22. oktobra.

Listići za kandidate za gradonačelnike i odbornike i njihova imena objavljeni su za svaku opštinu pojedinačno. Kako će izgledati ovi listići i kakav je raspored kandidata pogledajte OVDE

Predizborna kampanja na Kosovu je počela 21. septembra i trajaće mesec dana.

CIK je takođe objavio i uputstvo za popunjavanje glasačkih listića, dok je ono na srpskom jeziku dostupno na Fejsbuk stranici ove komisije.

U međuvremenu su i srpske stranke i kandidati, u okviru predizborne kampanje, na društvenim mrežama takođe počeli sa objavljivanjem uputstava o popunjavanju listića, upućujući na to  koji bi broj, kako oni smatraju, glasači trebalo da štikliraju. 

Na izborima učestvuje najmanje deset političkih subjekata kosovsko-metohijskih Srba, dok je podršku zvaničnog Beograda dobila samo Srpska lista.

Pravo glasa imaće, kako su ranije javili kosovski mediji – 1.890.952 birača, pa će tako na ovim izborima, u odnosu na junske parlamentarne, pravo glasa imati 18.011 glasača više. 

Glasaće se u 38 opština, 899 glasačkih centara i na 2.505 glasačkih mesta, potvrđeno je iz Centralne izborne komisije Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.