Obilne padavine izazvale nevolje u Zubinom Potoku

FOTO: Zubin Potok Info

Dan nakon što je kosovski hidrometeorološki zavod upozorio na moguće poplave i probleme usled najavljenih obilnijih padavina, i Zubin Potok označio kao jednu od par najugroženijih – meštanima sela u ovoj opštini su prve nevolje već počele da se javljaju.

Kako javlja Zubin Potok Info, usled obilnih padavina između sela Čitluk i Dobroševina se odronila zemlja. Klizište koje su padavine izazvale dovele su i do pada drveta – čime je sada preprečen put između sela Čitluk i Zubin Potok.

Kiša i vetar meštanima ovih sela probleme prave još od sinoć.

Izazvali su i nevolje sa snabdevanjem elektičnom energijom, a bez struje je bilo više domaćinstava iz različitih sela.

Kako su iz Elektrodistribucije potvrdili za Zubin Potok Info, sinoć su se javili problemi na dalekovodima u Brnjaku, Zupču i Lučkoj Reci.

Osim toga, kako javlja ovaj medij, bujica vode koja probija iz šahti je stigla i do plastenika u selu Ugljare.

Takođe u ovom istom mestu, poplavljen je i deo šljivaka i plastenika koji pripadaju domaćinstvu koje se nalazi ispod samog magistralnog puta.

Ekipe su, kako javlja Zubin Potok Info, jutros bile na terenu, ali kako su građani kazali za ovaj medij, put nije saniran do kraja.

Inače, meštani sela u opštini Zubin Potok neretko se susreću sa ovim istim problemima – onda kada padavine traju više od jednog dana.

Tako je sredinom novembra, zaseok Popovići bio praktično odsečen od ostatka sveta – jer im je bujična voda, nakon neprestanih padavina nekoliko dana, odnela put koji predstavlja jedinu vezu ovog zaseoka sa ostatkom opštine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.