Popovići i deseti dan nakon poplava odsečeni od ostatka Z.Potoka, meštani još jednom apeluju za pomoć

Poplave, selo Popovići
FOTO: KoSSev

U Popovićima je situacija za meštane i dalje kritična, iako se voda nakon prošlonedeljnih poplava povlači. I pored više apela meštana, oštećeni put u ovom mestu još uvek nije saniran. Iz opštine je, kažu, u međuvremenu došao jedan kamion i prosuo zemlju na deo puta koji, tvrde, nije kritičan, a obećano im je i dugotrajno rešenje za odvod vode. Ipak, kako ni to nije ispunjeno, broji se već deseti dan da su meštani ovog zaseoka potpuno odsečeni od ostatka sveta.

Put koji predstavlja jedinu vezu Popovića, zaseoka sela Brnjak, sa opštinom u kojoj se nalazi – Zubinim Potokom odnele su bujične vode, nakon neprestanih kiša tokom prošlog vikenda.

Meštani Popovića prethodno su nam se u dva navrata požalili da su odsečeni od ostatka sveta, rekavši da se putem ne može proći ni kolima, ni traktorom.

Kako nam je meštanka P. G. pre pet dana kazala, oni su tada, odmah nakon poplava obavestili i opštinsko rukovodstvo o oštećenom putu koje im je, tvrdi, obećalo da će izaći sa mehanizacijom i rešiti problem.

Iako su odgovornost u međuvremenu prebacili na Direkciju za razvoj, ipak je iz opštine, kazala je danas ista meštanka, u proteklih pet dana, došao jedan kamion koji je prosuo zemlju za sanaciju puta, ali, tvrdi ona, na dva mesta koja nisu toliko kritična.

Meštani su preuzeli stvar u svoje ruke i potom sami pronašli privremeno rešenje, postavivši gredu preko oštećenog puta kako bi se lakše kretali, ali su i još jednom kontaktirali Direkciju za razvoj.

Iz ove institucije, kao rešenje za put, ponudili su im i obećali postavljanje cevi kao trajno rešenje za odvod vode.

Dva dana kasnije, svedoči P. G, došli su, ali i bez tih obećanih cevi.

Na njihovo pitanje zašto nisu doneli cevi i kako će se sada rešiti problem, iz Direkcije im je rečeno da je zamena cevi skupa, da za to nema sredstava, te da će sastaviti zapisnik koji će im proslediti.

Ipak, do danas, svedoči P. G, zapisnik im nije dostavljen, put nije saniran, a nema ni cevi.

Meštani Popovića sada još jednom apeluju na sve koji mogu da im pomognu na bilo koji način da put saniraju i ponovo povežu svoj zaseok sa ostatkom Zubinog Potoka.

Nemanje puta nije jedina muka ovih gorštaka. Danima su i bez struje, koja povremeno profunkcioniše preko jedne faze.

Kao ni u prethodna dva navrata, tako ni danas nismo uspeli da stupimo u kontakt sa rukovodstvom u opštini Zubin Potok.

Zaseok Popovići je udaljen oko 7-8 kilometara od glavnog puta, te su meštani prinuđeni da pešače do magistralnog puta, kako bi uspeli da dalje pronađu prvi prevoz do Zubinog Potoka ili neke prodavnice.

U Popovićima je oko desetak domaćinstava.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.