Deca Republike Srpske za decu Kosova i Metohije

Predsednik Odbora za pomoć Srbima sa KiM-a  iz Republike Srpske, Milorad Arlov, podelio je danas božićne i novogodišnje paketiće deci na odeljenjima pedijatrije i hirurgije kosovskomitrovičke bolnice.

Oko 1.100 novogodišnjih paketića koji će do srpske Nove Godine biti uručeni deci širom KiM-a pripremili su učenici OŠ "Jovan Cvijić" iz opštine Prijedor.

Milorad Arlov je, uručivši poklone najmlađim pacijentima, poželeo brzo ozdravljenje.

Arlov je napomenuo da je ovo samo jedna u nizu akcija koje se sprovode ovih dana na KiM-u.

"Ovo je kao i obično velika pomoć Republike Srpske srpskom narodu na KiM-u želji da osećaju da neko misli na njih, da nisu zaboravljeni. Kako ja uvek znam reći, muke su nas povezale. Donacija dečjem odeljenju koju smo uručili marta prošle godine je fantastično iskorišćena i verujemo da će takvih donacija iz RS biti i da ih je bilo," podvukao je Arlov, čestitajući  praznike svima na KiM-u.

Načelnik dečjeg odeljenja Zoran Savić zahvalio je na poklonu, podsetivši na prošlogodišnju novčanu donaciju za kupovinu opreme za ovo odeljenje.

Savić je kazao i da preko MIlorada Arlova pokušavaju da uspostave saradnju sa Dečjom klinikom u Banja Luci.

"Mislim da ćemo narednih meseci doći do nekog sporazuma. Razgovarao sam sa načelnikom Dečje klinike i u narednih par meseci nadam se da ćemo u Banja Luci sklopiti neki sporazum o međusobnoj saradnji," kazao je Savić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić u ime lokalne samouprave zahvalio je na poklonima.

"U ime lokalne samouprave I u svoje lično ime želim da se zahvalim čoveku koji je, ukoliko se ne varam, 60-ti put danas sa nama na Kosmetu. To može samo neko ko je rođen, ko živi i radi u RS, a čije srce je ovde sa nama," naglasio je Rakić.

Nakon Kosovske Mitrovice, paketići će biti podeljeni deci u mestima Suvo Grlo, Banje, Osojane, Klina, Velika Hoča, Lipljan, Novo Brdo i Zubin Potok.  

Milorad Arlov je rekao i da dok su u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu žele da posete porodice Elene Rakić i Pavla Anđelkovića kojima je Odbor za pomoć Srbima sa KiM-a iz Republike Srpske pomogao u lečenju prikupivši preko 12 hiljada eura koje će biti uručene ovog meseca za lečenje u Kijevu.

Pored toga, obezbeđena je još jedna donacija, za porodicu Memarović sa četvoro dece u selu Tučep kod Osojana  za koje je kupljen laptop.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.