Obeleženo dvadeset godina postojanja Radio K4

Radio K4
Foto: Radio K4, Fejsbuk

Radio K4, emitera KFOR-a, obeležio je danas u Prištini 20 godina postojanja. Ovom prilikom otvorena je i nova zgrada emitera i predstavljena je himna ovog radija. Paralelno se obeležava i 20 godina aktivnosti koje KFOR sprovodi u okviru mandata UN-a za podršku miru i stabilnosti za sve zajednice na Kosovu, saopštili su iz KFOR-a.

U Prištini je na današnji dan 1999. godine osnovan Radio K4, u kojem je radilo nekoliko mladih ljudi iz svih etničkih grupa, a sa ciljem blagovremenog i nepristrasnog informisanja stanovništva o samoj misiji KFOR-a i bezbednosnim pitanjima, na albanskom i srpskom jeziku, a zajedno sa muzičkim programima.

General Mikele Risi, komandant KFOR-a, je na obeležavanju ovog jubileja istakao kako je „kroz svoje programe Radio K4 pokazao konkretne primere multietničke integracije, mira i tolerancije tokom svih ovih godina NATO-ovog kontinuiranog doprinosa regionalnoj stabilnosti“.

Danas, Radio K4 programi, uključuju različite teme – vesti, muziku ali i konkretne inicijative za podsticanje međuetničke tolerancije, povećanje svesti o pretnjama izazvanim minama i eksplozivnim uređajima i održavanje kampanje za amnestiju oružja.

Radio K4 ima dva različita kanala, posvećena albanskom i srpskom stanovništvu Kosova. Pored toga, uređuju i časopis za mlade koji se štampa u hiljadama primeraka i distribuira uz pomoć osoblja KFOR-a.

I posle 20 godina, Radio K4 je zadržao svoj prvobitni moto: „za ljude i za mir“, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.