NUNS: Policija i tužilaštvo da utvrde ko uznemirava novinara N1 Dušana Mlađenovića

NUNS

Iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije pozivaju nadležne organe da u najkraćem mogućem roku utvrde ko uznemirava novinara Televizije N1 Dušana Mlađenovića.

„Juče tokom dana dok je kolega Dušan Mlađenović šetao sa svojim maloletnim detetom pored njega je prošao čovek koji mu je dobacio „Ispalo ti je 1.000 Đilasovih evra“, „Reci mi da li si ti Šiptar ili musliman kad radiš na izdajničkoj televiziji“, „Treba da te je sramota“, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Mlađenović je NUNS-u potvrdio da je ovo drugi put da mu isti čovek dobacuje i vređa ga, te da ga činjenica da se incident ponovio čini nespokojnim.

Advokati N1 će pokrenuti postupak, a NUNS će o incidentu obavestiti Stalnu radnu grupu za bezbednost novinara, dodaju.

Iz NUNS-a podsećaju da je broj napada i pritisaka naglo porastao. U prvih pet meseci ove godine zabeleženo je 75 incidenata načinjenih na štetu novinara, od čega šest fizičkih napada, šest napada na imovinu, 18 verbalnih pretnji i 45 pritisaka.

Povezani članci:

UNS: Policija da pronađe ko je uznemiravao Dušana Mlađenovića sa N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.