UNS: Policija da pronađe ko je uznemiravao Dušana Mlađenovića sa N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je policiju da utvrdi ko je uznemiravao novinara televizije N1 Dušana Mlađenovića i tužilaštvo Srbije da pokrene postupak protiv te osobe. Mlađenoviću je danas njemu nepoznata osoba na ulici rekla da radi za „izdajničku televiziju“ i da je „prodana duša“, saopštio je UNS.

Mlađenović je UNS-u rekao da je danas, dok je prolazio ulicom sa detetom, stariji čovek izašao iz zgrade i rekao da mu je nešto ispalo, zbog čega se on okrenuo.

„Rekao mi je da mi je ispalo Đilasovih 100 evra, a zatim me pitao kako me nije sramota da radim u izdajničkom mediju, da li sam Šiptar ili balija, da smo prodane duše i da treba da me je sramota”, rekao je UNS-u Mlađenović i dodao da mu se taj čovek istim rečima na ulici obratio i pre dva meseca.

Kaže da je svoje urednike obavestio o ovom incidentu.

Televizija N1 je u međuvremenu saoštila da će advokat N1 pokrenuti ovim povodom postupak, te da će informaciju proslediti i Radnoj grupi za bezbednost novinara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.