Novo Brdo: Za privremene tablice neophodna i kosovska lična karta

U registracionom centru u Lapljem Selu, osim uplate od pet evra, za dobijanje privremenih tablica potrebna je kopija očitane srpske lične karte, saobraćajne dozvole, polisa osiguranja i ovlašćenje, ukoliko je vozilo registrovano na neko drugo lice.

Međutim, u Novom Brdu, kako RTV Kim saznaje, potrebna je i kosovska lična karta.

„Imam srpsku saobraćajnu dozvolu i ličnu kartu. Kada sam pokušao da uzmem privremene registarske oznake, pošto živim na Kosovu u Novom Brdu, u registracionom centru su mi tražili i kosovsku ličnu kartu. Smatrao sam da to nije potrebno i nisam hteo da im je dam. Otišao sam, iako sam sve uplatio“, kazao je meštanin Novog Brda koji je insistirao na anonimnosti.

„Kada sam ih pitao zašto im je potreban u kosovski dokument, službenici centra su rekli: ’Drugar, nije tvoje da pita[, već da uradiš onako kako ti kažemo’. Ne znam šta se iza toga krije“, naveo je ovaj stanovnik opštine Novo Brdo.

Izdavanje privremenih registarskih tablica na Kosovu je počelo 20. septembra, a do sada je izdato nešto više od 6.000 tablica.

RTV KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.