Novi uspeh mitrovičkog i zvečanskog sporta: Po tri medalje za tri borilačka kluba

Veliki uspeh ovog vikenda za KBK „028“, MMA klub „Mantis“ i MMA klub „Kosovska Mitrovica“. Članovi ovih borilačkih klubova vratili su se sa takmičenja održanih u Kragujevcu i Beogradu okićeni raznobojnim medaljama.

Na prvenstvu centralne Srbije u disciplini low kick održanom u Kragujevcu, takmičari KBK „028“ osvojili su tri medalje.

Naša Natalija Savić Ćupka u kategoriji do -65 kg osvojila je zlatnu, Jovana Božović u kategoriji do -60 kg osvojila je bronzanu, kao i Stefan Tanić u kategoriji do -75 kg.

Nataliju nakon ovog takmičenja očekuju pripreme I učestvovanje na Evropskom kupu u Italiji sa reprezentacijom Srbije.

Članovi MMA kluba „Mantis“ iz Zvečana su u nedelju učestvovali na prvenstvu Balkana održanom u Beogradu, u hali „Šumice“, sa kojeg su doneli tri medalje.

Veljko Vučetić, kome je ovo bio četvrti meč, u A kategoriji do -77 kg zauzeo je treće mesto, dok su kadeti Rastko Nedeljković do -50 kg i Nikola Radovanović do -66 kg, kojima je ovo bilo prvo takmičenje, zauzeli druga mesta u C kategoriji.

Iz ovog kik boks kluba poručuju da su veoma zadovoljni postignutim rezultatom.

„Takmičari su hrabro i odlučno ušli u mečeve, onako kako smo se i spremali,“ zaključio je trener ovog kluba Mašan Doknić.

Takmičari MMA kluba Kosovska Mitrovica, ostvarili su sjajne rezultate na istom prvenstvu i osvojili 3 medalje u B klasi.

Aleksa Kaličanin je u napetom duelu izgubio podeljenom odlukom sudija i zauzeo drugo mesto. Šesnaestogodišnji Mihajlo Stojisavljević, usled nedostatka takmičara u konkurenciji do 16 godina, takmičio se u seniorskoj konkurenciji, gde je zauzeo treće mesto u B klasi. Medalja je pripala i Dušku Tomoviću, vicešampionu Balkana. Uroš Cvetkovic je ostao nažalost bez odličja.

Ono što je zanimljivo je da MMA klub Kosovska Mitrovica jedini klub sa Severa Kosova koji se takmiči u B klasi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.