Novi skeč "Stupcat" o UČK-u i ratovanju (VIDEO)

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Oni su ekipa sa najboljim humorom na Kosovu. Na sceni su više od decenije i uvijek njihovi skečevi imaju veze sa aktuelnom političkom i društevnom situacijom.

U novogodišnjoj noći na televiziji "Kohavision" je prikazan niz skečeva koji su portetizovali uticaj politike na svakodnevni život na Kosovu.

Jedan od tih skečeva je izazvao burne reakcije organizacije veterana Oslobodilačke vojske Kosova.

Oni u saopštenju izražavaju zgrožavanje načinom kako je ovaj skeč portretizovao UČK. U ime ove organizacije je reagovao i sekretar organizacije veterana Oslobodličake vojke Kosova Faton Klinaku koji je kazao da ovaj humor nema istine sa UČK-om te da se radi o "tendencioznoj politici televizije koja ga je emitovala" i dodao da ovakva vrsta humora mora imati i svoje granice.

"Niko nema prava da se igra ili da kleveta nacionalne vrijednosti albanskog naroda, kao što je Oslobodilačka vojska Kosova," rekao je Klinaku za Magazina.al.

Prema njegovim riječima, uzaludni pokušaji su da se umanji vrijednost Vojske koja je "svojom krvlju osigurala Kosovu ono što danas uživaju njeni građani."

S druge strane bivši borac Oslobodilačke vojske Kosova Gani Geci je stao u odbranu "Stupcat" i na Facebooku napisao da njihov humor nije uvrijedio prave vojnike OVK, već komandante uzurpatore.

"Pravi vojnici OVK ni u jednom trenutku ne trebaju osjećati omalovažavanim u humorističkom skeču jer ni u jednom trenutku nisu dirnuli u čast pravih vojnika Oslobodilačke vojske Kosova ili krv prolivenu za slobodu naše zemlje .

Ovaj skeč je možda pogodio komandante uzurpatore jer se i u samom skeču radi o jednom dijelu komandanata uzurpatora koji su u ime rata uzurpirali Kosovo, uzurpirali borbu, zaradili milione eura i za 17 godina nisu okrenuli glavu prema vojnicima Oslobodilačke vojske.

U ovom duhovitom skeču ironiziraju se komandani uzurpatori i komandantu milioneri koji su ukrali znoj Albanaca sa Zapada i uzurpirali kosovsku imovinu bilo iz Fonda 'Zavičaj zove' bilo iz Fonda '3 posto' ili 'Vlade' kako se u to vrijeme zvala.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.