Novi rekord u Pasjanu – rođeno pet beba u jednom danu

Bebe pasjane kancelarija za kim
FOTO: Kancelarija za KiM

U Zdravstvenom centru Gnjilane-Šilovo, sa privremenim sedištem u Pasjanu juče je rođeno pet beba, što je rekord od 2015. godine kada je ovo porodilište otvoreno, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Na svet su došla tri dečaka i dve devojčice i to sa teritorije Kosovskog Pomoravlja – iz Klokota, Gornje Kusce, Mozgova, Zebinaca i Ropotova, poručili su.

Direktor ovog Zdravstvenog centra dr Zoran Perić kaže da su bebe na svet došle juče u periodu od 16 do 21 čas i da se sve prinove i njihove majke osećaju odlično.

„Do sada smo držali rekord sa četiri rođene bebe u jednom danu, a sada smo taj broj nadmašili, na šta smo veoma ponosni. Četiri bebe rođene su prirodnim putem, a peta carskim rezom. Dan pre toga imali smo još jedan porođaj i svi su odličnog zdravstvenog stanja“, poručio je Perić.

Navodi da je od otvaranja porodilišta 2015. godine u njemu rođeno više od 700 beba.

„To ne bi bilo moguće da nismo dobili jedno moderno porodilište, opremljeno najsavremenijim aparatima koji su poslednja reč tehnike, a koje nam je obezbedila Vlada Republike Srbije preko naše Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Naravno, velika je zasluga i našeg medicinskog kadra.“.

Dodao je da je prošle godine u ovom porodilištu rođena 141 beba, a godinu pre 140.

„Uveren sam da ćemo ove godine te brojeve nadmašiti“, ističe Perić.

Ovaj Zdravstveni centar daruje svaku bebu neophodnim paketićem za prve dane novorođenčeta. Ujedno Kancelarija za KiM, svaku novorođenu bebu daruje sa 10.000 dinara jednokratne pomoći, navode iz ove Kancelarije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.