Novi ciklus Škole evropskih integracija: Prijavite se!

 

Od 1. jula u Severnoj Mitrovici počinje novi ciklus Škole evropskih integracija. Pravo učešća imaju službenici javnih institucija i institucija lokalne samouprave, članovi organizacija civilnog društva, predstavnici medija i poslovnog sektora, kao i studenti postdiplomskih studija sa severa Kosova. U okviru ove škole održavaće se radionice, biće organizovane i dve studijske posete (Beogradu i Prištini), kao i jedan regionalni seminar. Sve troškove pokriva organizator. Krajnji rok za prijavljivanje je 19. jun.

Peti ciklus EU škole počeće zajedničkom radionicom (van Severne Mitrovice) na kojoj će polaznicima biti predstavljene osnove nastanka i funkcionisanja Evropske unije kroz osvrt na njen istorijat, institucije, ekonomski sistem i ključne oblasti posebnih politika.

Zajednička radionica će se fokusirati i na odnos EU i Zapadnog Balkana, proces stabilizacije i pridruživanja i novu Strategiju proširenja EU, kao i na konkretne koristi za region, kao što su instrumenti pomoći EU.

Nakon početne zajedničke radionice, program škole deli se na 2 tematske oblasti, odnosno radne grupe.

Dvodnevne radionice za svaku od grupa održavaće se svake druge nedelje, na srpskom jeziku. Predavači će biti renomirani stručnjaci iz oblasti evropskih integracija, a kandidati će se opredeliti za jednu od dve ponuđene tematske oblasti:

  • Vladavina prava, koja obuhvata tri tematske radionice – Watchdog aktivnosti NVO, vladavinu prava na lokalu i bezbednost;
  • Zaštita životne sredine i ekološka politika, koja obuhvata – zaštitu životne sredine i ekološku politiku, prirodne resurse (energetski potencijali na lokalu) i lokalni ekonomski razvoj i socijalno preduzetništvo.

Za prijavljivanje je obavezno korišćenje prijave koju možete da download-ujete OVDE


Za više datalja posetite i Internet stranicu Aktiva 

Prijave su otvorene kako za nove, tako i za polaznike prethodnih ciklusa Škole evropskih integracija.

Zainteresovani kandidati mogu da se prijave tako što će svoju biografiju, popunjenu prijavu i pismo preporuke da pošalju na imejl adresu sei@ngoaktiv.org, ili lično, dostavljanjem biografije, popunjene prijave i pisma preporuke kancelarijama NVO „Aktiv“ u ulici Kralja Petra I, 183a u Severnoj Mitrovici.

Za dodatne informacije kontaktirajte Aktiv na sei@ngoaktiv.org  ili na brojte telefona +381 62 1665447.

Školu evropskih integracija organizuje Kosovska fondacija za otvoreno društvo u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji i Aktivom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.