Nova stomatološka ordinacija u Velikoj Hoči od ogromnog značaja za meštane

Stomatoloska-ordinacija-u-Velikoj-Hoci
FOTO: Radio Goraždevac

Nedavno je u Velikoj Hoči otvorena nova stomatološka ordinacija, koja je, prema rečima meštana, od ogromnog značaja za selo. Oni sada neće morati  da odlaze negde dalje po ovu uslugu. Ispred ordinacije pacijenti čekaju na red, a unutra su mlada nasmejana i po reakcijama onih koji čekaju, stručna lica, piše Radio Goraždevac.

Iz ordinacije izlazi Brankica Millić, zadovoljna tretmanom zuba po prvi put u svom selu.

„Mnogo znači, na vreme se javimo i veoma je efikasno. Njima znači i nama kao stanovnicima ovde. Mnogo znači stvarno, hvala svima koji su doprineli da se oni zaposle i da imamo zubara“, kaže za Radio Goraždevac Milić.

„Ova stomatološka ordinacija je nedavno počela sa radom. Njeno otvaranje su podržali Kancelarija za KiM, Medicinski fakultet u Kosovskoj Mitrovici, udruženje Srpska solidarnost i Srpska pomoć iz Kanade. Oni su zaslužni za njeno otvaranje“, kaže zahvalno novozaposleni stomatolog Vladica Stašić.

„Za mene to je prilika da mogu da radim, da se dalje usavršavam i takođe, da ostanem u svom mestu, u Velikoj Hoči. To je najveća ideja Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Na taj način su oni pokazali da su im bitini ljudi koji žive ovde“, rekao je Stašić za ovaj radio.

Otvaranjem ordinacije, stvorena su nova radna mesta za mlade diplomirane kadrove koji će ostati ovde da žive, dok ujedno stanovnici Velike Hoče sada imaju mnogo bolju uslugu.

Stomatolog Stašić kaže da volja mladih da ostanu ovde postoji, ali da mnogi nemaju takvu mogućnost.

„Postoji volja od strane države, ali na žalost nema toliko prilika za zapošljavanje i svedoci smo toga da često mladi odlaze iz ovih krajeva, baš zbog toga što nemaju mogućnost da rade, na kraju i da se usavršavaju, da ostanu i stvaraju porodice ovde“, govori dalje Stašić.

Stomatološka sestra Maja Miljković je takođe nedavno počela da radi, zasnovala brak i nada se da će ostati da živi u Velikoj Hoči.

„Ovde živim, ovde sam se udala i osnovala porodicu, tako da mi mnogo znači što ostajem ovde kao svoj na svome. Takođe isto znači i našim meštanima, samim tim, što ne moraju da putuju do Kosovske Mitrovice ili do Orahovca da bi išli kod stomatologa. Ovim smo i njima olakšali da svoje zube leče“, kazala je za Radio Goraždevac.

Zaposleni u ovoj ordinaciji tvrde da je obezbeđena većina opreme koja je neophodna za rad, ali i da im još uvek fale pojedini aparati, kako bi mogli da vrše sve intervencije u oblasti dentalne medicine, kao što su apeks lokator i aparat za čišćenje kamenca.

Radio Goraždevac

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.