Humanitarna prodajna izložba prazničnih rukotvorina sutra u Zubinom Potoku

Podrži me humanitarna prodajna izložba
FOTO: Udruženje „Podrži me“

U prostorijama Doma kulture „Stari Кolašin“ u Zubinom Potoku, sutra se održava humanitarna prodajna izložba prazničnih rukotvorina koje su izradila deca i mladi sa smetnjama u razvoju.

Izložba koju organizuje udruženje roditelja „Podrži me“ biće otvorena u 12 časova, a posetioci će moći sebi ili za nekog drugog da kupe unikatne praznične ukrase i dekoracije koje su načinili mladi sa smetnjama u razvoju na kreativnim radionicama koje je organizovalo ovo udruženje.

Cilj ove manifestacije je da se šira javnost upozna sa potrebama i potencijalima dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

„Rukotvorine koje će biti predstavljene na izložbi svedoče da deca i mladi sa smetnjama u razvoju mogu da razviju određene kognitivne i motoričke sposobnosti kada im se pruži odgovarajuća podrška“, poručili su iz ovog udruženja.

Udruženje roditelja „Podrži me“ pozvalo je sve koji su u mogućnosti da sutra prisustvuju izložbi i pribave neke od rukotvorina kako bi pomogli budući rad na osnaživanju dece i mladima sa smetnjama u razvoju.

Sav prihod od prodaje ukrasa i dekoracija biće upotrebljen za opremanje Dnevnog centra za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Кosovskoj Mitrovici, najavili su iz ovog udruženja, koje je i organizator sutrašnje izložbe, uz podršku opštine Zubin Potok.

Poručuju da će ovaj dnevni centar pružati specijalizovane usluge podrške svoj deci i mladima sa Severa Kosova i iz drugih srpskih sredina.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.