Nova serija trovanja pasa u Kosovskoj Mitrovici

Šapa psi trovanje
FOTO: Udruženje za zaštitu životina“Šapa“/Fejsbuk

Građani Kosovske Mitrovice u poslednjem periodu neretko zatiču tela otrovanih pasa na svojim ulicama. Nova serija trovanja usledila je danas kada je, prema navodima Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“, pronađeno pet tela napuštenih pasa.

Prvo telo psa pronađeno je ovog jutra u ulici Kralja Petra iza prodavnice Vrbas.

Potom su članovi Udruženja „Šapa“ pronašli još četiri – tri u blizini Kancelarije privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i još jedno kod autobuske stanice.

Jedan pas koji je otrovan pronađen je u blizini pekare Vožd. Međutim, članovi udruženja uspeli su da ga na vreme odvedu kod veterinara, gde mu se trenutno bore za život.

UPOZORENJE: Neke od fotografija su uznemirujućeg sadržaja!

Pre svega tri dana pronađena su tri tela otrovanih pasa u Ulici vlade Ćetkovića odmah iznad KBC-a i u Kolašinskoj – kod Tri solitera.

Da „trovanje ne staje“, te da je u toku nova serija, Udruženje „Šapa“ izveštavalo je danas na društvenim mrežama uz više objava i fotografija uginulih životinja.

Najavili su da će svi slučajevi biti prijavljeni policiji, zajedno sa dokazima i informacijama sa kojim raspolažu.

Građane su pozvali da pomognu psima koji imaju simptome trovanja tako što će im dati 3% hidrogen da progutaju i povrate otrovanu hranu.

Takođe su apelovali na građane da pomognu volonterima, kao i da fotografišu sve što im deluje sumnjivo.

O prethodnim trovanjima pasa u Kosovskoj Mitrovici, ali i pokretanju istrage, čitajte u posebnim vestima:

Još jedno masovno trovanje pasa u K.Mitrovici, drugo za nešto više od nedelju dana

Pokrenuta istraga zbog trovanja pasa u K.Mitrovici

Novo trovanje pasa u K.Mitrovici, Šapa poziva na opreznost usled nepoznatog porekla otrova, pripremaju prijavuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.