KP: Uhapšena osoba na Severu, u kući pronađeno više pušaka, pištolj i municija

FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas jedno lice u Zubinom Potoku, zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopšteno je upravo iz KP. Kosovski ministar unutrašnjih poslova, sa druge strane, tvrdi da je zaplena izvršena u opštini Zvečan.

Iz policije navode da je akciju sprovela jedinica policijske stanice Zubin Potok, u saradnji sa „drugim specijalizovanim jedincama“ i jedinicama za borbu protiv droge, a nakon što su dobili informacije da se u jednoj kući u selu Kozarevo nalazi oružje i municija.

Policijski službenici u Zubinom Potoku su tamo pronašli i zaplenili: dva oružja sa dugim cevima, uz 208 metaka, dve vazdušne puške i dve kutije dijabola, pištolj „Zastava“ i dva šaržera sa 18 metaka.

U vezi sa ovim slučajem, navodi Kosovska policija, obaveštene su i istražne jedinice iz severnog dela Kosovske Mitrovice koje su izašle na lice mesta.

Pokrenut je slučaj „neovlašćeno posedovanje, držanje i kontrola oružja“.

Kosovska policija nije saopštila detalje o osumnjičenom, navodeći samo da mu je određena mera zadržavanja.

Svećlja objavljuje fotografije oružja i Slobodana Miloševića

Večeras se oglasio i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, navodeći da „čak i na Severu kao i u svakom kutku Kosova postoji nulta tolerancija za bilo koju aktivnost koja šteti javnom redu i nacionalnoj bezbednosti“.

Iako je objavio iste, odnosno slične fotografije kao i Kosovska policija, Svećlja međutim, navodi da je zaplena oružja i municije izvršena u Žerovnici, u opštini Zvečan.

Svećlja je uz ove fotografije objavio još jednu, na kojoj se vidi slika Slobodana Miloševića.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.