Nova prijava falsifikovanih kovanica – sada u Preocu kod Gračanice

Lažni evri evro kovanice 2 dva evra
FOTO: KoSSev

Kosovska policija zabeležila je još jedan slučaj falsifikovanog novca. Registrovan je u opštini Gračanica. Kao i prethodno, u pitanju su kovanice od dva evra.

Slučaj je policiji prijavila službenica banke u Preocu kod Gračanice.

Navela je da su različiti klijenti deponovali kovanice od 2 evra, ukupno 245, odnosno 490 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Novac je zaplenjen, a slučaj se istražuje.

Kosovska policija gotovo svakodnevno registruje slučajeve falsifikovanog novca. U opticaju su i dalje kovanice, ali i papirni novac. Prethodni slučajevi registrovani su ove nedelje u Suvoj Reci i Prištini.

Inače, na masovnu proizvodnju i distribuciju falsifikovanog novca na Kosovu neretko građane i trgovce upozoravaju nadležne institucije na Kosovu.

Posebno su kritične kovanice od 2 evra ali i papirna novčanica od 50. Da su one dve najčešće falsifikovane na Kosovu u ovoj godini, pokazala je i statistika Kosovske agencije za forenziku.

Kovanica od 2 evra, prema njihovoj statistici, je u najvećem prometu.

Ovu kovanicu već izbegavaju da prime pojedini trgovci i na Severu, a u većim se marketima proveravaju.

Pročitajte još:

Policiji ponovo prijavljeni slučajevi falsifikovanog novca na Kosovu

Štrpce: Platio račun za struju lažnim kovanicama od dva evra

Uhapšeno šestoro zbog lažnih kovanica od 2 evra, na Kosovo ih distribuirali u vrednosti od 85,010 evra
Novčanice od 50 i kovanice od 2 evra najviše falsifikovane na KosovuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.