Policiji ponovo prijavljeni slučajevi falsifikovanog novca na Kosovu

Lažni evri evro kovanice 2 dva evra
FOTO: KoSSev

Kosovska policija gotovo svakodnevno registruje slučajeve falsifikovanog novca. U opticaju su i dalje kovanice, ali i papirni novac. Novi slučajevi sada su zabeleženi u Suvoj Reci i Prištini.  

Prvi je slučaj juče u Suvoj Reci prijavljen u jutarnjim satima i to od strane ženske osobe koja je izjavila da je primila sumnjive kovanice u vrednosti od oko 418 evra.

Zbog sumnje da se radi o falsifikatima, policija je novac uzela na proveru.

Takođe ženska osoba prijavila je sličan slučaj i u Prištini, ali koji se dogodio krajem novembra.

U pitanju su dve novčanice i tri kovanice u ukupnoj vrednosti od 556 evra, koje je takođe policija oduzela radi dalje provere.

Inače, na masovnu proizvodnju i distribuciju falsifikovanog novca na Kosovu neretko građane i trgovce upozoravaju nadležne institucije na Kosovu.

Posebno su kritične kovanice od 2 evra ali i papirna novčanica od 50. Da su one dve najčešće falsifikovane na Kosovu u ovoj godini, pokazala je i statistika Kosovske agencije za forenziku.

Kovanica od 2 evra, prema njihovoj statistici, je u najvećem prometu.

Ovu kovanicu već izbegavaju da prime pojedini trgovci i na Severu, a u većim se marketima proveravaju.

Pročitajte još:

Štrpce: Platio račun za struju lažnim kovanicama od dva evra

Uhapšeno šestoro zbog lažnih kovanica od 2 evra, na Kosovo ih distribuirali u vrednosti od 85,010 evra
Novčanice od 50 i kovanice od 2 evra najviše falsifikovane na KosovuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.