Štrpce: Platio račun za struju lažnim kovanicama od dva evra

Lažni evri evro kovanice 2 dva evra
FOTO: KoSSev

Kosovska policija zabeležila je još jedan u nizu slučajeva „falsifikovanje novca“ koji se dogodio juče u Štrpcu kada je muškarac platio struju kovanicama od po dva evra za koje se ispostavilo se su falsifikovane. 

Kako preciziraju iz KP, juče oko 13.50 časova službenik Kosovske kompanije za distribuciju električne energije (KEDS), prijavio je ovog muškarca koji je, kako su naveli, izvršio uplatu sa sumom od 500 evra u kovanica od po dva evra za koje sumnjaju da su falsifikovane.

Utvrđeno je da to i jeste bio slučaj, a kovanice su potom i zaplenjene.

U vezi sa ovim slučajem, kako su pisali prištinski mediji, 48-godišnji muškarac G.I. priveden je na ispitivanje pa pušten.

Pokrenuta je istraga.

Inače, Kosovska policija je i pre dva dana uhapsila šest osoba, a zbog distribucije falsifikovanih kovanica od takođe dva evra, odnosno ukupno 85,010 evra.

Kako je pokazala statistika Kosovske agencije za forenziku, upravo su kovanice od dva evra ali i papirna novčanica od 50 – dve najčešće falsifikovane na Kosovu u ovoj godini.

Pročitajte još:

Uhapšeno šestoro zbog lažnih kovanica od 2 evra, na Kosovo ih distribuirali u vrednosti od 85,010 evra
Novčanice od 50 i kovanice od 2 evra najviše falsifikovane na KosovuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.