Nova 2018!

Zakoračili smo u još jednu novu godinu. Čestitke građanima na KiM-u – za 2018. uputili su zvaničnici, politički predstavnici i predstavnici institucija. Setimo se voljenih, poštujmo moralna načela, negujmo ljudskost – poručuju. Za Srbe poruka: da se konačno vrate u Mušutište, da se u Đakovici srpski govori svakog dana i da se Srbi vrate i u 'Srpsku ulicu'. 

Na zvaničnoj Internet stranici kosovske vlade objavljen je video zapis čestitke Ramuša Haradinaja na albanskom jeziku i za sada, bez prevoda na srpski.

Tači: Godina za nama puna izazova i preokreta ali na Kosovu "sigurna i svetla budućnost"

Kosovski predsednik Hašim Tači poručuje da je 2017. bila puna izazova, ali da je na Kosovu "svetla i sigurna budućnost":

"U ovoj noći smene godina, pozivam vas da se prisetimo naših voljenih koji nam mnogo nedostaju, ali želim da zajedno podignemo zdravicu novim generacijama, koje rastu slobodne uz svetlu i sigurnu budućnost na Kosovu."

Jevtić: Da se raseljeni što pre vrate 

A ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić, veruje da će naredna godina biti mnogo bolјa i lepša od one koju ostavlјamo za nama:

"Nekako je logično da uvek težimo da nam budućnost bude bolјa, tako i ja svima želim da naredna 2018. godina bude godina u kojoj ćemo imati svi dobro zdravlјe, da među lјudima vlada mir i razumevanje. Želim i da u Mušutištu konačno vratimo Srbe, da se u Đakovici srpski govori svakog dana i da se u 'Srpsku ulicu' vrate Srbi da tu ostanu i žive. Želim da oni koji nas nisu razumeli konačno razumeju i prihvate kako povratak ne bi bio samo želјa već i realnost."

"Srećna Nova godina svima, ponajviše raselјenima sa Kosova, sa želјom da se na Kosovo što pre vratite," stoji u čestitki Dalibora Jevtića. 

Hodžić: Da naredna godina bude bolja 

Čestitku građanima uputila je i glavna izvršna direktorka opštinske administracije Severne Mitrovice, Adriana Hodžić:

"Želim da svima nama naredna godina bude mnogo bolja od prethodne i da svima pokažemo više razumevanja, tolerancije, strpljenja i solidarnosti, kako prema svojim bližnjim, tako i prema okruženju. Da negujemo i poštujemo osnovna moralna načela, našu ljudskost i humanost, jer samo na taj način bićemo u stanju da pomognemo i olakšamo život sebi i drugima."

Čestitaju i SDP- i SLS 

Čestitke su stigle i od političkih stranaka na Kosovu.

"Sreću, ljubav i zdravlje u 2018." – poželeli su iz GI SDP Oliver Ivanović. 

Predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, naveo je: 

"Dragim sugrađankama i sugrađanima, saradnicima, partnerima i prijateljima upućujem srdačne čestitke i želim srećnu Novu 2018. godinu, u svoje lično ime i ime Samostalne liberalne stranke. Neka vam Nova 2018. godina donese puno sreće, zadovoljstva i uzajamnog poštovanja. Neka nam se u Novoj godini potvrde lepe uspomene, nastave prijateljstva, sačuva zdravlje i istakne lepota u nama."

Čestitke i od Studentskog centra i Doma kulture Gračanica 

Novogodišnje i božićne praznike čestitali su i direktor Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici Jovo Popović, kao i Dom kulture Gračanica, sugrađani Kosovske Mitrovice koji u ovim trenucima dežuraju na svojim radnim mestima.

KoSSev čestita svim čitaocima Novu kalendarsku 2018. godinu!

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.