Noći alternativne umetnosti u Gračanici: Lokalni stvaraoci i „Kanda, Kodža i Nebojša“

Dom kulture gračanica
FOTO: Fejsbuk profil/Dom kulture „Gračanica“

Dvodnevni muzičko-likovni događaj, “Noći alternativne umetnosti” održaće se 27. i 28. avgusta u Gračanici. Lokalni likovni umetnici uz pratnju muzičkih bendova stvaraće na platou Doma kulture da bi druge, završne večeri bio održan koncert grupe “Kanda, Kodža i Nebojša” i otvorena prodajna izložba likovnih radova.

Lokalne rok grupe “Art bend”, Dejan Pavićević (Omnibusi) iz Kosovske Mitrovice, “De Tox” iz Leposavića i lokalni likovni umetnici, Jelena Petrović, Bajram Mehmeti, Milena Popović, Goran Kitić, Jovana Simijonović, Nikola Ilić i Vesna Sekulić učestvovaće u ovom dvodnevnom događaju na platou Doma kulture Gračanica.

Program je osmišljen tako da likovni umetnici stvaraju uz muziku bendova u cilju ostvarivanja interakcije između likovne i muzičke umetnosti kao i publike koja može uživo da prati proces stvaranja umetničkih dela, navode iz gračaničkog Doma kulture.

Druge i završne večeri biće održan koncert grupe “Kanda, Kodža i Nebojša” na čijem početku će biti otvorena prodajna izložba likovnih radova.

Cilj je promocija i afirmacija mladih umetnika koji se bave muzičkom i likovnom umetnošću, i podrška u smislu razmene iskustava, druženja, kolektivnog rada i stvaranja, navode u saopštenju.

Ulaz je slobodan.

PlakatNoci alternativne umetnsoti u Gracanici
FOTO: Dom kulture Gračanica

Ovaj projekat je podržan od strane programa „Kultura za promene“ koji finansira Evropska unija, kojom upravlja Kancelarija Evropske unije na Kosovu, a sprovode ‘Qendra Multimedia’ i ‘Goethe-Institut’.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.