Tači: Zatvorenicima će biti dozvoljeno da rade u privatnim kompanijama

zatvor

Izvor: Gazeta Express (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Zatvorenicima u kosovskim zatvorima biće uskoro dozvoljeno da rade i izvan kruga zatvora. To će im biti omogućeno na osnovu administrativnog uputstva koje će, kako se očekuje, Ministarstvo pravde potpisati sledeće nedelje.

Generalni direktor Kosovske korektivne službe, Nehat Tači, u intervjuu za „Ekonomia Online“ najavio je da će sledeće nedelje putem administrativnog uputstva neki zatvorenici imati priliku da napuste zatvore u osam sati ujutru, rade u privatnim kompanijama i uveče se vrate da spavaju u zatvoru.

„Zatvorenici koji koriste pogodnosti odlaska kući za vikend, a koji ne krše unutrašnja pravila Kosovske korektivne službe mogu biti deo zatvora otvorenog tipa. Oni koji se tretiraju u zatvoru otvorenog tipa čekaju da se negde od sledeće nedelje potpiše administrativno uputstvo da se svima njima dozvoli rad napolju, tj. oni će moći u 8 ujutru da izađu iz zatvora, da rade u nekoj privatnoj kompaniji i da se uveče vraćaju i spavaju u zatvoru“, rekao je on.

Tači je rekao da je u toku nekoliko projekata povodom rehabilitacije i resocijalizacije zatvorenika.

„Ima različitih profila kao na primer, u oblasti poljoprivrede zatvorenici vrše delatnosti – stolarstvo, u vezi sa vodovodom, strujom, IT i još nekoliko drugih profila gde zatvorenici mogu da završe različite treninge da bi bili pripremljeni da nakon izlaska iz zatvora budu deo društva“, rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.