Noć muzeja u Kosovskoj Mitrovici: Fakultet umetnosti o velikim i malim revolucijama

Za nešto manje od desetak minuta, u Kosovskoj Mitrovici, treću godinu za redom, počinje Noć muzeja. Ovogodišnja tema odnosi se na "Velike i male revolucije", a obeležavanje organizuje Fakultet umetnosti prištinskog univerziteta sa sedištem u Zvečanu-Kosovskoj Mitrovici. U slikama, grafikama, skulpturama, fotografijama, kolažima i plakatima biće vidljiv likovni jezik i različitost pristupa studenata, profesora i saradnika, najavljuju sa Fakulteta umetnosti.

Ovaj svojevrsni kulturni događaj trajaće više sati, tokom kojih će se predstaviti studenti različitih odseka.

Od 17.15, u prostorijama Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, u Drvarskoj ulici, nastupaju studenti muzičkog odseka. Sviraće različita muzička dela, samostalno, u triju i kvartetima.

Od 18.15, sledi predstava studenata dramskog odseka. Oni igraju "Zemlja jesmo", po poeziji Desanke Maksimović.

Sat vremena kasnije, u 19.15, otvara se izložba profesora i studenata likovnog odseka ovog fakulteta. Ovogodišnja izložba, kako najavljuju – prikazuje recentne radove umetnika.

Od 20 časova održavaju se umetničke radionice – "Unikatne razglednice i trodimenzionalne papirne kreacije", "Iscrtaj svoju revoluciju" i "Novo lice revolucije".

Noć muzeja, ove godine, kao ni prošle – neće obeležiti gradski muzej, koji je to, ipak, učinio 2015. godine, kada je svoje događaje takođe imao Fakultet umetnosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.