Neposredna nastava u školama i naredne nedelje

Foto: N1

Model neposredne nastave primenjivaće se u svim školama i od ponedeljka 28. februara, odlučio je tim za škole, a saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Prema podacima iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ od 18. do 23. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 1,348 odnosno 0,18 odsto obolelih.

Iz ministarstva navode da u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, nije bilo odeljenja sa 16 i manje učenika koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada – sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Sa druge strane, ukupno je 13 – 0.03% odeljenja sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ujedno, dve grupe su iz kombinovanog modela nastave prešle na onlajn usled pojave tri slučaja infekcije učenika u poslednjih pet kalendarskih dana, naveli su iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.