Nenad Stanojević i Lazar Radulović imenovani za zamenike ministara u kosovskoj vladi

FOTO: Kabinet premijera

Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je Nenada Stanojevića za zamenika ministra privrede, a Lazara Radulovića za zamenika ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova.

Na sajtu Vlade Kosova istaknuto je da je im je Kurti čestitao na „novim institucionalnim dužnostima i odgovornostima“.

Sastanku su prisustvovali i ministarka privrede Artana Rizvanoli, ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci, te ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić.

Poznat kao predsednik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“ Lazar Radulović je saopštio još početkom decembra prošle godine da je 5. decembra imenovan na dužnost savetnika u Rašićevom kabinetu, a samo tri dana ranije saopštio i da Crnogorci sa Kosova podržavaju Rašića kao ministra.

Radulović je u međuvremenu obavestio javnost i da zbog sukoba interesa podnosi ostavku na mesto Predsednika Udruženja Crnogoraca „Lovćen“.

Slobodan Vujičić koji se sada potpisuje ispred Info centra Crnogoraca Kosova tvrdio je da je Radulović obmanuo javnost.

„Uvidom u listu nevladinih organizacija doznali smo da je dotični ne samo predsednik Udruženja Crnogoraca ‘Lovćen’ već je i predsednik Udruženja Crnogoraca ‘Perper’ što je dupli sukob interesa ali ta činjenice sva je prilika ne smeta ministru Rašiću kao što mu i ne smeta činjenica da je na mesto savetnika imenovao osobu bez fakulteta, kredibiliteta i legitimiteta unutar svoje zajednice i struke“, saopštio je Vujičić prošlog meseca.

Samo pre nekoliko dana, Radulović je preko javnosti pozvao Crnogorce da se obrate ministarstvu u kojem je bio savetnik i da su im vrata otvorena.

„Znajući da Ministarstvo za Zajednice i Povratak u proteklih deset godina je prosto bilo nedostupno raseljenim Crnogorcima koji su trenutno u Crnoj Gori i Srbiji, da ministarstvo nije bilo dostupno ni povratničkim crnogorskim porodicama koje su se vratile na svoja imanja, izuzev nekih koji su dobijali pomoć na kašičici, želim da sa mesta savetnika ministra za Povratak i Zajednice G-dina N. Rašića, preciznije savetnika za zajednice, pozovem i ohrabrim sve ljude koji su ranije aplicirali za bilo koju vrstu pomoći, a njihovi zahtevi završavali u nekim od fioka u ministarstvu, da su im moja vrata kancelarije i vrata ministarstva otvorena, da sam tu da saslušam sve njihove probleme koje imaju i da zajednički radimo – da pokušamo da probleme rešavamo u hodu“.

„Još jednom želim da ohrabrim i sve one raseljene koji bi da se vrate na svoja ognjišta da mogu u svakom trenutku da me kontaktiraju ili dođu kod mene u kancelariju i da pronađemo najbolja rešenja“, pre nekoliko dana se oglasio izgleda savetnik za povratak, sada zamenik ministra poljoprivrede.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.