Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Zamenik predsednika udruženja veterana „OVK“, Nasim Haradinaj, kaže da se ne plaši Specijalnog suda. On je rekao da se ponosi načinom na koji se Specijalni sud izvukao i kaže da su učinili da zamenik tužioca u Kancelariji Specijalizovanog Tužioca, Kwai Hong Ip da ostavku. Haradinaj je izjavio da će biti objavljeno sve što kompromituje Specijalni sud.

Znam da to neće da se desi ali bilo bi pošteno i kako treba da ovakve izjave ovakvih ljudi, negde tamo, u indolentnoj „međunarodnoj zajednici” proizvedu bes kod nekih zalutalih dobrih ljudi pa da ovaj ovakav i njemu slični ne stignu da se uhvate ni za rep ni za glavu a da se već nađu tamo gde su zaslužili da budu.

„Nema nikakvog pitanja u vezi sa tim da li će Izrael priznati ili ne Kosovo, jer je Izrael priznao Kosovo 4. septembra, a sada treba da vidimo na koji način da ne dozvolimo da to utiče na odnose Srbije i Izraela”, kaže novi ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan. „Izrael nije ništa potpisao u Vašingtonu, mi nismo bili deo tog samita”.

Bez brige, niko vam neće zameriti jer nema ko. Oni koji su zaduženi da vam zamere priznanje Kosova su to svojim velikim ekspertskim naporima izdejstvovali. Oni vama da kao treći u svetu otvore ambasadu u Jerusalimu, protivno odlukama EU i SB UN, a vi njima da priznate Kosovo. E ti takvi su naša vlast i oni su genijalci kakve vi nemate. Takvo šta, kao oni, ni naši neprijatelji ne bi smislili.

Od 32 uzorka testiranog na kovid-19, čiji su rezultati pristigli u toku jučerašnjeg dana, u srpskim sredinama na Kosovu registrovan je jedan novi slučaj, dok je šest osoba izlečeno, saopštio je Krizni štab u Severnoj Mitrovici. Na severu Kosova u poslednja 24 časa nema novoobolelih dok je pet osoba izlečeno. Izlečene su dve osobe iz Severne Mitrovice i po jedna iz preostale tri opštine na Severu. U ostalim opštinama na Severu Kosova nema novih slučajeva, kao ni izlečenih.

Dakle mi smo ga, narodski rečeno, satrli. Da li je to zbog toga što smo ni tamo ni ovamo, ni u Srbiji ni na Kosovu, pa nema ko da laže i „tapira” rezultate ili zato što se virus umorio ili zato što ne nosimo ni maske ni rukavice, niko ne zna. Ja znam… Ova svetska prevara oko pandemije ipak nije uspela a kod nas se u anarhiji to najlakše primeti.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.