Biber: Konkurs za kratku priču na temu pomirenja, novčana nagrada za tri prvoplasirana autora

Biber tim Centra za nenasilnu akciju raspisao je novi, četvrti po redu, regionalni konkurs za kratku, angažovanu priču na albanskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, makedonskom i srpskom jeziku.

Konkurs je otvoren do 1. decembra, kako za afirmisane autore, tako i one koji nisu do sada objavljivani, a autori tri najbolje priče će biti nagrađeni novčanim nagradama.

Tema konkursa su priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu nasleđa ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, priče koje mogu doprineti boljem razumevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u „neprijateljskim“ cipelama, saopštila je ova književno-aktivistička grupa.

Najmanje dvadeset izabranih radova će biti objavljeno u višejezičnom zborniku. Žiri čine Tatjana Gromača, Anton Berišaj (Berishaj) i Selvedin Avdić.

Odluka žirija, biće objavljena najkasnije do aprila 2021.godine.

Poslednji konkurs Biber bio je raspisan januara 2019. godine kada je pristiglo 464 priča na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku. Zbornik najboljih priča ovog kao i prethodna dva konkursa dostupni su na sajtu biber.nenasilje.org gde se nalazi i više informacija o uslovima konkursa i nagradama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.