Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Šef diplomatije EU Đuzep Borelj kaže da se EU neće smatrati geopolitičkom silom ukoliko ne stabilizuje Balkan i ne reši odnose između Srbije i Kosova. Borelj je ocenio da je Balkan bio ”bure baruta”, a da je EU suočena sa najvećim zadatkom – rešavanjem nesuglasica i popravljanjem bezbednosti u tom regionu.

Slobodno prestanite odmah da se smatrate jer ste već četvrta garnitura koja rešava nesuglasice na Balkanu i to na početku mandata obznanjuje a rezultata ni na vidiku.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da postoji rizik od unošenja koronavirusa u zemlju, posebno od građana koji se vraćaju s odmora…

 … i bla, bla… Malopre gledam neku emisiju Osvrt na televiziji B92. Tamo gostovao neki maskirani čovek za koga voditeljka u studiju kaže da je profesor, doktor i da je na prvim linijama i bla, bla… Elem, taj čovek izjavi da ne postoji nikakva gradacija imuniteta kao npr. jak ili slab, već samo jedna a to je adekvatan i neadekvatan. To jest, onaj ko se vakciniše ima adekvatan imunitet, a onaj koji ne, nema nikakav. Ja malo obratim pažnju i počnem da slušam šta dalje sledi. E tu su dalje usledili citati Zlatibora, nadređenog mu, i Kona, uzora mu, i ja shvatim, ovaj u emisiji je promoter kampanje da se ubede oni koji neće da se vakcinišu da to urade, iako su svesni da nisu opasnost po vakcinisane, jer čemu onda vakcina služi, te da se ogromne pare narodne preko kupovine vakcina sliju u džepove raznih Konova i njihovih šefova i šefova njihovih šefova. Dakle on je adekvatno imun na samopoštovanje i uz to priča gluposti.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.