Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su „gluposti i besmislice“ izjave Avdulaha Hotija o tome da će Priština primeniti sporazum o ZSO tek pošto Srbija prizna tzv. Kosovo, te primetio da Hoti, a možda i neko drugi, misli da su u Beogradu svi idioti, pa može da prođe ideja tipa: što je bilo bilo je, idemo na neki novi sporazum.

U Beogradu ne žive idioti, to je on u pravu, ali da oni upravljaju Srbijom i uz to su pokvarenjaci i prevaranti, to sam ja u pravu.

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je da sporazum koji su Beograd i Priština postigli u Vašingtonu predstavlja „demonstraciju hrabrog i zrelog državničkog delovanja“ i poručio da je uveren da on može da bude primer celom regionu. Entoni Godfri je na Tviteru naveo da je sporazum postignut u Vašingtonu „proizvod optimistične vizije budućnosti regiona i kompromisa“.

To nisu sporazumi već liste obaveza koje su Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti preuzeli prema Donaldu Trampu i njegova podrška njihovom obavezivanju. Dok god ova trojka bude to što jeste, svaki pojedinačno, i samo dok je tako, ponešto od obaveza će morati da realizuju ova dvojica. Ispadne li bilo ko iz kombinacije, naročito glavni, igra je završena.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da su država i svi njeni građani ponosni na svoju vojsku, za koju je naveo da je „jedna od najvećih institucija“ naše države u koju građani imaju „ogromno poverenje“.

Neka mi neko objasni kako neki narod može biti ponosan na vojsku kojoj je ministar Aleksandar Vulin, a Vrhovni komandant Aleksandar Vučić. Ja bih pre rekao da je narod zbog njih dvojice postiđen. I vojska naravno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se formiranjem nove vlade bavi svaki dan, jer ona, ističe, mora biti dovoljno jaka da odgovori na sve izazove, a očekuje da će biti formirana pre kraja septembra.

Kakva farsa od dileme, brige i sekiracije da formira nešto što mu je potrebno tek da postoji, a da funkciju ionako nema. Kao ni do sada.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.