Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Policija Kosova saopštila je danas, da je na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici zaplenila manju količinu marihuane, koja je ispala jednoj osobi pri bekstvu. „Policijska jedinica tokom patrole na glavnom mostu na reci Ibar primetila je četvoricu muškaraca, tokom legitimisanja jedna osoba se dala u bekstvo i tom prilikom mu je ispalo 9,6 grama supstance za koju se sumnja da je marihuana.“

Stvarno treba neko da održi kurs o tome koliko osoba može da se “naduva” od 9,6 grama marihuane. Je li to mera za noć? Je li to mnogo ili malo? Je li to bilo dovoljno za njih četvoricu ili je deo mogao da ostane za policajce? Da nisu brzopleto reagovali.

Autobus „Festim Tours“ u kojem su bili putnici sa Kosova kamenovan je sinoć u Kruševcu, javili su albanski mediji. Kako je objavila prištinska Koha, autobus sa putnicima kretao se sa Kosova ka Austriji. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, prozori su polomljeni, kazao je direktor kompanije Ćendrim Abazi koji tvrdi da ovo nije prvi put da se kamenuje autobus ove firme. Nakon napada, putnici su prešli u drugi autobus i nastavili su put ka odredištu.

Čekaj. Ova vest nešto nije u redu. U Kruševcu kamenovali autobus sa Kosova? Možda je to ispravna vest ali nismo navikli. Daj, vratite nam one “naše”.

Pred nama je težak mesec kad je reč o Kosovu i Metohiji, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ukazao da Priština namerava 28. novembra da preuzme nadležnosti naše Elektromreže.

18 godina x 12 meseci je inače 216 meseci. E toliko smo teških meseci mi preživeli. I taj ćemo tvoj. Ali je sigurno da ti nećeš taj naš. To je onaj kada konačno ne budemo glasali za tebe. Svi. Ali ne oni svi, svi svi,… Nego svi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da ima saznanja da će kosovska vojska biti formirana 28. novembra, suprotno i njihovom ustavu i svim međunarodnim sporazumima, i Rezoluciji 1244, i kumanovskom sporazumu, i Briselskom sporazumu i dogovoru u Briselu koji imamo sa NATO,“ rekao je Vučić na press konferenciji posle sednice Vlade Srbije sa Srbima sa KiM.

Ček’, ček’… A šta bi sa tvojim sporazumom u Briselu? I sa NATO paktom? Jesam taj sporazum uzdizao, do neslućenih visina, ja ili ti?

Potpredsednik kosovske vlade – Enver Hodžaj je na Tviteru napisao da Srbija ostaje pretnja za region, nastavljajući da bude produžena ruka Rusije na Balkanu. Kosovske bezbednosne snage, kao multietnička snaga obučena od strane NATO-a nije pretnja. Pretnja je vojska Srbije, koja koristi rusko oružje i služi se antizapadnim doktrinama,” napisao je Hodžaj na Tviteru.

Je li zapadna doktrina to ono kada zapališ sever Afrike i izginu milioni ljudi? Je li to ono kada ljudi beže iz svojih kuća da bi živeli na ulici gde će im bar neko pružiti parče hleba? Je li to ono kada se pola podavi u moru a pola se okači na bodljikavu žicu? Nisam za rusko oružje ali sam isto toliko protiv takve zapadne doktrine, Envere.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.