Nekoliko sela u Gori odsečeno od sveta

(Tekst je izvorno preuzet)

Situacija sa snegom u Gori, posebno kod sela Gornja Rapča je alarmantna, kaže za RTK2 predsednik Crvenog krsta Gora Zećir Zurapi i ističe da je ovo selo odsečeno od sveta.

Snega ima na putu i ne čisti ga niko. On naglašava da je put do Gornje Rapče očišćen, dok je put prema Krstovcu neprohodan.

"Polovina učenika nije došlo u školu i nastava se održava u otežanim uslovima. Isto tako je u Leštanu, Lopčuši. Putevi su neprohodni i sneg je dostigao visinu i preko 80 cm. Trenutno nemamo problema sa električnom energijom," kazao je Zećir Zurapi za RTK2. 

Međutim pre pada prvog snega, selo Leštane je bilo 4 dana bez struje, a ostala sela su bila isključena po 12-13 sati," naglašava Zurapi.

U selu Radešu put je delimično prohodan, jer mogu proći samo oni automobili koji imaju vuču na četiri točka. Ljudi iz tog sela ne mogu da stignu do Dragaša.  

Nemrit Kajkuš iz sela Vraništa u opštini Gora kaže da je put prohodan i da trenutno u Vraništu duva jak severni vetar i da je manje snega nego na planinama. 

"U selu Mlike gde se nalazi srednja škola, put je neprohodan, ali električne energije ima. Putevi se redovno čiste i to je za svaku pohvalu," ističe Kajkuš.  

Regionalni putevi su očišćeni, dok sela koja prilaze regionalnim putevima su odsečena i nisu očišćena.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.