Navijači Partizana prikupili pomoć za porodice na Kosovu

Navijači Partizana prikupili su humanitarnu pomoć koju su u ponedeljak dostavili srpskim porodicama i manastirima na Kosovu. Tako je završen prvi deo humanitarne akcije "Grobari za Jug"

Navijači crno-belih sakupili su više od 300 džakova odeće i obuće za najugroženije srpske porodice na Kosovu.

Grobari su u opštini Istok posetili porodice Ace Đurića i Zorana Repanovića. Posle toga, veliki deo pomoći predat je na raspolaganje Eparhiji raško-prizrenskoj u manastiru Gračaanica. 

Navijači su obišli još i Osojane, Veliku Hoču, Pećku Patrijaršiju, Prizren, Štrpce i Vrbovac. Boravak na Kosovu završen je posetom manastiru Visoki Dečani. 

Akcija "Grobari za Jug", kako su nam rekli navijači Partizana, ne završava se ovde. Drugi deo akcije počinje već danas, a osim odeće i obuće koja će se ponovo prikupljati, cilj je da se pomogne i renoviranje kuća i kupovina bele tehnike, odnosno drugih osnovnih stvari za život, koje najugroženijim srpskim porodicama na Kosovu nedostaju.

Svi informacije povodom akcije "Grobari za Jug" možete dobiti na sajtovima navijača "Parnog valjka".

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.