Naser Keljmendi se brani sa slobode

Naser Keljmendi od danas se brani sa slobode, potvrdio je njegov advokat, Besnik Beriša. Kazao je za RSE da Keljmendi mora da se odazove svakom sudskom ročištu, ali i da nije ograničen da na Kosovu bude sve vreme.

Dodao je da je Specijalno tužilaštvo "konačno izgubilo bitku sa njegovom odbranom u vezi mere pritvora".

"Odluka Osnovnog suda o oslobađanju gospodina Keljmendija iz pritvora sada je konačna i na nju ne postoji pravo žalbe," naveo je. 

Apelacioni sud je aprila ove godine Keljmendiju odredio meru zatvorskog pritvora od dva meseca i tako poništio raniju odluku Osnovnog suda u Prištini, iz februara 2017., kojom je Keljmendiju određen kućni pritvor.

Naser Keljmendi je uhapšen na Kosovu maja 2013. na osnovu INTERPOL-ove poternice.

Protiv njega je Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu u julu 2014. za organizovani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posedovanje, raspodelu i neovlašćenu prodaju rizičnih narkotika i psihotropnih supstanci.

Iz Tužilaštva su naveli da je Keljmendi bio vođa kriminalne i organizovane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007.

Suđenje Naseru Keljmendiju počelo je u januaru 2015. godine. On je tada izjavio da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice i dodao da je ovaj proces montiran u Bosni i Hercegovini.

Kosovo24sata

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.