Narodna stranka: Pretnja otkazom Stojanoviću zbog „prozivanja“ predsednika Srbije

Protest Jedan od pet miliona Kosovska Mitrovica
Foto: KoSSev

„Predsednik opštine Vučitrn Aca Mišić zapretio je danas otkazom povereniku Narodne stranke za Kosovo i Metohiju Aleksandru Stojanoviću samo zato što je govorio na protestu Jedan od pet miliona, održanom u Kosovskoj Mitrovici u subotu, 2. februara,“ tvrdi ova stranka. U toku je davanje izjave Stojanovića predsedniku privremenog organa opštine Vučitrn, potvrdio je za KoSSev sam predsednik opštine za KoSSev Aca Mišić.

Stojanović je dobio poziv, koji je dostavljen uz saopštenje Narodne stranke, da danas, do 12 časova, u Kosovskoj Mitrovici, da pismenu izjavu povodom njegovog govora na protestnom skupu „1 od 5 miliona“, održanom 2. februara, a u vezi sa „navodima napada na instituciju Srbije (prozivanje predsednika Republike Srbije) i upotrebu termina (fašizam)“.

„Nepostupanje po ovom pozivu, odnosno nedostavljanje pisane izjave do navedenog roka smatraće se kao teška povreda radne dužnosti, za koju se može izreći disciplinska mera prestanak radnog odnosa u državnom organu“, stoji u dopisu koji je potpisao predsednik opštine Vučitrn, Aca Mišić.  

Mišić: Videćemo šta je prekršio

Predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn Aca Mišić u telefonskoj izjavi za KoSSev kaže da je upravo u toku razgovor sa zaposlenim Aleksandrom Stojanovićem, i da ne može da daje detalje.

Na više pitanja našeg portala nije imao konkretan odgovor, naglašavajući da „nije video“ da se u javnosti pojavio skeniran poziv za davanje izjave zaposlenog Aleksandra Stojanovića sa njegovim potpisom.

Takođe, na pitanja, da li je i koje interne procedure Stojanović prekršio, odnosno, šta mu se zamera, nije imao konkretan odgovor.

„Videćemo,“ rekao je, a isto je odgovorio i na pitanje da li može da se dogodi da Stojanović dobije otkaz.

Stojanović se tokom protesta obratio okupljenim građanima, nakon što je osoba koja se predstavila kao Vitoslava Arifović optužila okupljene građane tokom žustrog, višeminutnog obraćanja da razbijaju srpsko jedinstvo. Njegov tadašnji govor prenosimo u celosti.

„Ona je pružala podršku Aleksandru Vučiću, a sada želi da razbije i ovo malo slobode sa kriminalcima, sa ubicama, da nikada ništa ne smemo da kažemo, da ne smemo da se okupimo, da nam se kola spaljuju kao Oliveru Ivanoviću, da nam se kola spaljuju kao Dragiši Miloviću, da Srbija nikada nema slobode, e takve nam šalju da nam generacije nemaju slobodu, da nam se gasi srpstvo, da nam se gasi sloboda. Srbi, oduprite se strahu, oduprite se kriminalcu Aleksandru Vučiću i njegovim kriminalcima, ustanite složno, i borite se za buduće generacije, da mogu slobodno da misle, da mogu slobodno da govore, da mogu deca da nam slobodno šetaju, da nam Srbija bude slobodna. Ustanite i borite se, sloboda, Srbije, demokratija, pravda, smrt totalitarizmu, dole fašizam, živela sloboda, živeo pokret slobode.“

Narodna stranka je saopštila da će štititi svoje članove i sve građane od, kako je navedeno, „Vučićevih poslušnika“.

„Obećavamo Mišiću, kao i njegovom gazdi u Beogradu, da će uskoro odgovarati za teror koji su godinama sprovodili nad sopstvenim narodom,“ poručuju iz Narodne stranke.

pretnja otkazom aleksandar stojanović

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.